Fethiye’nin En İyi Plajları ve Koyları: Denize Girilecek Yerler

Fethiye’nin En İyi Plajları ve Koyları: Denize Girilecek Yerler

Fethiye'de denize girilecek plajlar ve koylar hangileri? Sakin bir kaçamak için Ölüdeniz ve çevresindeki yerler, halk plajları ve özellikleri.
admin |

Türkiye’nin güneybatı sahilinde yer alan Fethiye, kristal berraklığındaki denizi, benzersiz doğal güzellikleri ve sonsuz koylarıyla adeta bir cennet. Peki, bu eşsiz güzellikleriyle ünlü Fethiye’nin plajları ve koyları hakkında bilmeniz gerekenler neler? Ölüdeniz’in halk plajı Belcekız’dan, sakin sahillere uzanan bir macera bu. Fethiye’nin saklı kalmış koylarını, adrenalin dolu aktiviteleri ve her bir köşesinde ayrı bir hikaye barındıran sahillerini keşfetmeye hazır olun. Bu yazıda, Fethiye plajları ve koylarını keşfediyoruz.

En İyi Fethiye Plajları ve Koyları

Ölüdeniz Plajı / Fethiye Halk Plajları

Türkiye’nin yerli ve yabancı turistler tarafından tartışmasız en çok beğenilen ve en çok tercih edilen plajı Ölüdeniz Plajı’dır. Yamaç paraşütü gibi adrenalin dolu aktivitelerin merkezi sayılan Ölüdeniz, lagün adı verilen doğal oluşumu ile de özel olduğunu hissettiriyor.

Fethiye Oludeniz Belcekiz Plaji Gezilecek Yerler
Ölüdeniz'in En Popüler Plajı Belcekız
Fethiye Oludeniz Belcekiz Plaji Nerede

Ölüdeniz’in halk plajı olan Belcekız Plajı dalgalı ve çabuk derinleşirken, ücretli giriş yapılabilen Kumburnu Plajı ise lagün özelliği sayesinde dalgasız ve sığ bir denize sahip.

Kelebekler Vadisi

Keşfedilmeden önce doğal yapısı gereği kelebeklerin fazla olmasından dolayı Kelebekler Vadisi ismini alan koya, pek tercih edilmemekle birlikte hemen yukarısındaki Faralya Köyü’nden dik bir tırmanışla da ulaşılabiliyor, Ölüdeniz’den belli bir ücretle kalkan tekneler aracılığıyla da.

Fethiye Kelebekler Vadisi Gezilecek Yerler
Kelebekler Vadisi Plajı
Kelebekler Vadisi Tekne Turu
Kelebekler Vadisi'ne Tekne ile Ulaşım

Kelebekler Vadisi özellikle deniz tarafından bakıldığında hayranlık uyandıracak doğal bir yapısı, yüksekçe tepelerin arasında kendinizi tuhaf hissedebileceğiniz bir ortamı vardır.

Kabak Koyu

Kelebekler Vadisi’nden sonraki gelişmiş koydur. Gelişmiş diyorum, çünkü işletme sayısı fazlalaştı son dönemlerde. Ölüdeniz’den 1,5 saatlik bir minibüs yolculuğuyla Kabak Koyu’nun üst köyüne ulaşılır.

Fethiye Kabak Koyu Gezilecek Yerler
Fethiye Kabak Koyu Tekne Turlari Taksileri

Kabak Koyu’ne ulaşmak için buradan ücretli minibüslere binmeniz gerekir. Genelde gezginlerin, Likya yolcularının uğrak yeridir. Pahalı olsalar da, işletmelerin çoğu çadır kurulumuna imkan tanır. Denizi, hafif kumlu ve yer yer ince çakıl taşlıdır.

Kıdrak Koyu

Bölge halkı için daha çok günübirlik ziyaret edilen Kıdrak Koyu, Belcekız Plajı’na 4km mesafede. Ölüdeniz Faralya yolu üzerindeki bu tenha koy, ince kum ve çakıl tanelerine sahip. Kıdrak Koyu Tabiat Parkı sınırlarında olduğu için plaja giriş ücretli.

Fethiye Kidrak Koyu Plaji Gezilecek Yerler
Fethiye sahil
Fethiye Kidrak Koyu Plaji Gorulecek Yerler

Kıdrak Plajı, Ölüdeniz gibi çabuk derinleşen bir denize sahip, yüzme bilmeyenler için pek tercih edilmez. İçeride duş, wc, yemek ihtiyaçlarınız için tesis bulunuyor. Geceleri konaklamaya ve kamp yapmaya izin verilmiyor.

Çalış Plajı Fethiye

Fethiye’ye en yakın ve Fethiye’nin en uzun plajı, kum ve ince çakıl taşlarının karışımından oluşan sahiliyle Çalış Plajı’dır. Fethiye şehir merkezinin yanında olduğu için sıklıkla tercih edilir, zahmet etmeden denize ulaşmak ve girmek mümkün. Gün batımı da denizden gerçekleştiği için akşam vakti denize girmenizi öneririz.

Günlüklü Koyu

Günlüklü Koyu sessiz , sakin bir denize sahip. İsmini denize doğru giderken güneş ışığı geçirmeyecen yoğunluktaki uzun günlük ağaçlarından alıyor.

Fethiye Gunluklu Koyu Plaji
Fethiye Gunluklu Koyu Plaj Agaclari

Çok güzel bir yolu var, sadece bu bölgelerde yetişen bir ağaç günlük ağacı. Günlüklü Koyu’na, tabiat parkı sınırlarında yer aldığı için giriş ücretli.

Katrancı Koyu

Günlüklü Koyu’na 5 dakika uzaklıktaki Katrancı Koyu da Günlüklü Koyu’na benzer bir yapısı var. Çam ve okaliptus ağaçları ile kaplı bu tabiat parkına giriş ücretli. Katrancı Koyu Tabiat Parkı’nda çadır da kurulabiliyor.

Katrancı Beach & Camping, diğer adıyla Katrancı Orman Kampı’nda 4 kişiye kadar çadır kurmak mümkün, karavanlar da konaklayabiliyor. Üstelik içeride elektrik, su gibi ortak kullanım ücretleri dahil. Fethiye’ye 14km uzaklıktaki Katrancı Koyu’na saat 24:00’e kadar Fethiye’den servisler bulunuyor. Tatil günlerinde günübirlikçilerin akınına uğrar.

Sonuç

Bahsettiğimiz gibi Fethiye’de daha onlarca koy var. Tekne turları ile bu koylar, hatta 12 adalar tekne turları ile birbirinden farklı adalar gezilebiliyor. Yamaç paraşütü ile Ölüdeniz’i yukarıdan keşfetmek ya da tüplü dalışlarla su altını keşfetmek de mümkün.